Om oss

JamoJamo Arts Umeå är en ideell kultur- och social förening

som grundades 2009.

 

Vår största fokus ligger i arbetet med barn och ungdomar främst genom dans och musik.


Arbetet med ungdomarna är något vi verkligen brinner för,

Vi ser det viktigt att ge ungdomarna en fritidssysselsättning som skänker dem glädje, bygger på deras självförtroende och ger dem en gemenskap i gruppen. Våren 2010 startade vi dansgruppen JamoJamo Young. Under åren har hundra-tals ungdomarna varit med och skapat dans tillsammans med oss, just nu har vi  26  tjejer och killar i dansgruppen med många olika nationaliteter från alla områden i Umeå. De är mellan 13-18 år gamla och för dem är dansen helt kostnadsfri. Anledningen till att den är kostnadsfri är enkel, vi vill att oavsett vilken socialbakgrund ungdomarna  kommer ifrån så ska de kunna ha möjlighet att dansa och skapa med oss.


Vi har även en dansgrupp för mindre barn. Vårt arbete med ungdomarna går ut på att hjälpa dem att utvecklas och bli mer ansvarstagande, lära sig att organisera, att våga tro på sig själva och att kunna samarbeta. De får hjälpa till att bygga upp dansföreställningarna, skapa danser och hjälp att kunna hantera de situationer som uppstår när man arbetar i en grupp med många olika personligheter och viljor. Dom äldre tjejerna som har dansat länge i föreningen är jamo jamo youngs mentorer och ledare i föreningen, de har även egen dansgrupp Big Sisters Unity och arbetar som danslärare och workshopsledare på våra kurser.


Vi har ett gott samarbete med Umeås skolor där vi åker runt och dansar med barnen i i både låg och mellanstadieklasserna, vi dansar även med särskoleklasser. Vi har även allmäna danskurser för både barn och vuxna i våra nya lokaler som invigdes 2018.


Vi har under den här tiden nått mycket bra resultat med ungdomarna . Umeå kommuns och andra bidraggivarnas stöd och intäkter från olika  workshops ,danskurser och uppträdande är det som finansierar vårt arbete då vi är en ideel förening och ger möjlighet att utvecklas och växa.

2012 vann vi Årets eldsjäl pris som delades ut i Fryshuset i Stockholm ,

2013 fick vi stipendium från Athens hjälpande händer .

Vi har dansat runt om i landet på olika happenings och festivaler därav blaför Kungen och Drottningen när de besökte Umeå 2013. Vi har även fått möjligheten att besöja andra länder och uppträda bla Finland, Gambia och Senegal.

 

Vi arbetar ständigt med olika projekt,

Vi har 7 år i rad haft Summer dance camp ett 5 dagars övernattnings-sommarläger för ungdomarna som är gratis för deltagarna.

Mor och dotter Stay together projekt,

helgläger, som också är gratis för alla deltagare.

Kidz sommarläger,

Internationella ungdoms utbytes och dansprojekt.


Vi har samarbete med FUB genom att anordna dans för funktionsnedsatta  ungdomar och vuxna sedan 5 år tillbaka.

Danskurser för barn och vuxna Trummworkshops.


Har ni mer funderingar eller frågor hör gärna av er till oss eller kom förbi på en kaffe :)

Projekt Ledare Tea Secka


Mail: jamojamo@live.se

Tele: 0761486315

Tele: Jesse 0762009466

Big Sisters Unity

bsu@jamojamo.se


Kurser

kurser@jamojamo.se


Dance Camp

dancecamp@jamojamo.se