Lärare

LÄRARE

Daniela Roman

Ung danspedagog med kärlek för Afrobeat och en del av gruppen Big SIsters Unity. Daniela började dansa när hon var 13år, redan då väcktes intresset för african new style och afrobeat. Hon va den första medlem i dansgruppen JamoJamo Young och idag är Daniela ledare och mentor för tjejerna som nu dansar i JamoJamo Young. 2015 fick Daniela kulturstipendiet från Umeå Kommun för sitt arbete med barn och ungdomar. Daniela har undervisat dans i 6 års tid för både vuxna och barn. Hon har jobbat med olika dansprojekt bla,mellan Väst Afrika och Sverige. därifrån har hon fått sin inspiration att utveckla sin egna stil inom Afrobeat. På Danielas danslektioner vill hon förmedla sin kärlek till dansen .Att dansa med Daniela handlar mycket om känsla och glädje. Hennes motto har alltid varit ”Alla kan dansa , Viktigaste är inte att dansa perfekt ,utan dansa med glädje och känsla ”

Niyat Haile

19 år och bosatt i Umeå. Dansare och danspedagog i  föreningen Jamo Jamo arts. Där hon började att dansa med JJY över 8 år sen. Idag är hon en del av dansgruppen Big Sisters Unity och mentor för Jamo Jamo Young samt Jamo Jamo Kidz som är en nystartad grupp för barn- Niyat håller även workshops i skolor och på olika evenemang båda för barn och vuxna. På hennes kurser kommer hon undervisa Afro Female, stilen som hon har själv skapat från de olika afro stilar hon brinner mest för. Hon sprider positivitet glädje och kärlek på dansgolvet.

Lina Edström

Danspedagog. Född, uppvuxen och bosatt i Umeå.

Lina har dansat sen år 2010 då hon började dansa i jamojamo Young och är idag en del av dansgruppen Big Sisters Unity.

Hon arbetar som självlärd danspedagog, Hon är även mentor och ledare

för de unga tjejerna i JamoJamo Young och har även dans för funktionsnedsätta

vuxna sen 4 år tillbaks. 2015 var Lina med i danstävlingen "Skapa dans" där hon fick priset som publikfavorit. Lina har rest mycket i Västafrika och har dansat traditionell afrikansk dans, därifrån har hon hittat mycket inspiration till en av de dansstilar hon dansar och undervisar i Afro Fusion. En stil där det finns influenser av traditionell afrikansk dans,

hiphop och dancehall.Lina dansar även andra stilar som t.ex afrobeats,dancehall.

På Linas klasser kan du förvänta dig mycket energi, hon tycker om att jobba mycket med attityd och kraftfulla danser